Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Travel & Tourism

Tips for å spare penger på Oslo-turen

Tram in Oslo
Credit: Pixabay/TheoRivierenlaan

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Vår kjære hovedstad lokker med mange spennende severdigheter og fristende opplevelser. Men direkte billig er ikke Oslo, særlig sammenlignet med mange storbyer i andre deler av Europa. Men ikke fortvil. Også Tigerstaden kan du besøke uten at du behøver å tømme sparekontoen.

Spis hjemme så ofte som mulig

Hvis du leier en leilighet mens du besøker hovedstaden, så kan det helt klart anbefales å spise hjemme så ofte som mulig i løpet av oppholdet. Storbyens utesteder er gjerne i en høyere prisklasse, og bør spares til spesielle anledninger.

Til hverdags lønner det seg helt klart å lage maten selv. De fleste leiligheter som er tilgjengelige for korttidsleie har jo et større eller mindre kjøkken som gir mulighet for det.

I hvert fall kan de fleste si seg enige i at et restaurantmåltid om dagen får være nok når du reiser med et mindre budsjett. Husk for øvrig at Oslo har mange spennende matbutikker hvor du kan finne ingredienser som du kanskje ikke er vant med der du bor. Dette kan åpne for mange kulinariske muligheter – uten at det koster all verden.

Benytt kollektivtransport

Selv om det kan ta litt tid å venne seg til for de som kommer på besøk utenbys fra, er Oslos kollektivtilbud helt klart å anbefale. Du kan utforske hele sentrum og store deler av området rundt på en effektiv, hurtig og meget prisgunstig måte ved å kjøre kollektivt.

Tilbudet inkluderer alt fra buss og trikk, til lokaltog og t-banen.

Å reise på samme måte som lokale osloborgere gir deg en mer autentisk opplevelse, og du får stor frihet til å reise overalt da antallet stasjoner og linjer er stort. I det hele og store byr kollektivtransport på svært mange fordeler versus leiebil. Ikke minst siden det kan være både vanskelig å vende seg til trafikkbildet og finne plass å parkere.

Mange attraksjoner og severdigheter er faktisk gratis

Husk for all del at mange av de mest klassiske Oslo-severdighetene slettes ikke koster noen verdens ting å besøke. Det inkluderer selvsagt byens mange populære parker.

Du kan vandre omkring i berømte Vigelandsparken så mye du bare vil uten å betale et øre. Hverken selfie foran Sinnataggen eller Monolitten medfører kostnad overhodet.

Du kan også utforske Akershus festning uten å betale for inngang til museet. Da nyter du flott utsikt mens du vandrer på historisk grunn.

Slottsparken er ogsååpen for alle, så du kan både knipse bilder av selve slottet og de stramme gardistene som står vakt utenfor, uten å betale noe. Det skal dessuten sies at mange av Oslos museer og gallerier byr på lave priser, og meget gunstige rabatter for en rekke grupper.

Hold orden på privatøkonomien generelt

En tur til Oslo er en liten godbit som nordmenn flest kan unne seg i ny og ne. For at du skal kunne ta seg råd til den slags, er det helt klart best å ha en ryddig privatøkonomi. Mange har sikkert opplevd at hvis man har flere gjeldsposter utestående så kan det begynne å bli ganske dyrt. Med flere avdrag som skal betales hver måned, begynner snart kostnad til gebyr og lignende å utgjøre en betydelig utgift.

Har du flere smålån, eller kredittkortgjeld, er det kanskje på tide å vurdere refinansiering. Mange ledende selskaper, sånn som Santander, byr på gunstige tilbud av denne typen.

Refinansiering fra Santander lar deg samle alle lånene dine i ett. Du vil kun ha denne ene tilbakebetalingen å forholde deg til hver måned. Du vil også kunne gjøre besparelser på rentene, i tillegg til lavere gebyrer. På den måten får du enklere råd til å reise neste gang en Oslo-tur frister.

Leave a Reply

Your email address will not be published.