Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

Mange gratistilbud i Oslo

Oslo Opera house
Oslo Opera house. Credit: Unsplash

Hovedstaden byr på svært mange ulike aktiviteter man kan bedrive tiden med. Enten du bor i Oslo, eller er på besøk i byen som turist, finnes det mye man kan gjøre. Vi skal se nærmere på noe av det man kan finne på for å få tiden til å gå. 

Besøk Oslos nye stolthet, Den Norske Opera

Arkitektkontoret Snøhetta fikk oppdraget med å designe Oslos nye storstue, Den Norske Opera. Man kan utvilsomt si at de gjorde en fabelaktig jobb, ettersom operahuset har fått svært mange positive omtaler på grunn av det utrolige designet. Med et interiør bestående av bølgende eik og marmorplater, og store vinduer på gateplan, er det et svært iøynefallende bygg. Selv om en omvisning innendørs i operaen er noe man må betale for, kan du betrakte alt det utvendige designet mens du går rundt og titter utendørs.

Spill fotball og andre sporter

Det finnes utrolig mange fotballbaner rundt omkring i Oslo, og mange av dem kan benyttes uten kostnad, såfremt banen er ledig. Fotball er landets største folkesport, og hovedstaden er naturlig nok intet unntak. I alle bydeler finner du lokale fotballbaner, enten det er snakk om påøstkanten eller vestkanten.

Det å spille gratis er et av godene man har i Norge, som man ikke finner i andre land. Takket være gode dugnadsordninger og offentlig støtte, bygges det svært mange idrettsanlegg som er åpne for offentligheten i hele landet.

Besøk grønne parker

Heldigvis er Oslo en hovedstad som byr på mange grønne parker som gjør byen mye friskere, og gir beboere og besøkende mulighetene til å oppleve litt frisk natur og grønne omgivelser. Her kan du spasere rundt, og eventuelt sette deg ned å slappe av, alt ettersom hvordan været er.

Det finnes mange flotte parker spredt utover byen, og hvis du er her om sommeren, kan du forvente et yrende folkeliv og mye god stemning. Slottsparken, St. Hanshaugen, Tøyenparken og Grorudparken er bare noen av parkene du kan velge mellom.

Besøk bysentrum og vandre rundt

Enhver tur til Oslo bør bestå av et besøk til Karl Johans gate, hvor du finner mange ulike shoppingmuligheter. Her kan du spasere i hovedgaten og gå videre mot Det kongelige slott, som ligger på slottsplassen. Dette er et flott skue å vandre gjennom shoppinggaten og deretter komme til slottet som åpner seg på den store slottsplassen. Videre kan man ta turen til Aker Brygge, og spise god mat og nyte god drikke på noen av de staselige restaurantene.

En by for budsjettvennlige

Selv om turister kan bli forskrekket av det norske prisnivået, er det uansett mange muligheter for å holde kostnadene nede. Der man i utlandet må betale inngangspenger for det meste man besøker, er det mange muligheter for å oppleve flott sightseeing i Oslo helt gratis. Dermed må man ikke ha et svært stort budsjett hvis man har planlagt et besøk til Oslo. Man kan tilpasse aktivitetene etter budsjettet, og uansett ha nok å tilbringe tiden med.

Leave a Reply

Your email address will not be published.