Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

Værfast innendørs i Oslo? Nettbaserte tips til underholdning

Oslo, Norway
Oslo. Credit: Pexels/Elisa Guarneros

Oslo ligger på sørkysten av landet, og er kjent for sine store grøntarealer og mange tilgjengelige utendørsaktiviteter, både for turister og innbyggere. Været, derimot, er varierende, så det er viktig å ha noen alternativer for å live opp de regnfulle, triste og kalde dagene i den norske hovedstaden.

Du kan besøke Oslo året rundt, men det er verdt å legge merke til sesongbaserte forhold, så du vet hva som kan forventes, og hva du kan gjøre når du kommer dit. Uansett når du besøker byen, er det stor sjanse for regn (eller snø, eller sludd, avhengig av sesongen). Men ikke forvent full regntid, bare lette byger fra tid til annen. Vintermånedene er kalde, med temperaturer rundt -1 eller -2 grader, og det vil være stor sjanse for snø. Våren er solfylt, men ofte ganske kjølig frem til midten av mai. Sommeren er ofte veldig solfylt, med behagelige og overkommelige temperaturer. Du kan forvente å kunne gå med T-skjorte det meste av tiden, med temperaturer som ligger rundt 25 grader.

Utendørs planer

Selv om denne artikkelen for det meste kommer til å sette søkelys på innendørsaktiviteter, ville vi holdt tilbake om vi ikke foreslo noen alternativer til de modigste blant dere, også når været er på det verste. For entusiastiske og eventyrlystne besøkende i Oslo, er det mange utendørsaktiviteter å bli med på. Fra skigåing til snowboardkjøring om vinteren, til turgåing og sykling om sommeren; Oslo har noe for alle. Oslo er i det hele tatt et flott reisemål for alle som liker livet utendørs, og som vil oppleve den norske naturens overveldende skjønnhet.

Byen er omgitt av skog, innsjøer og fjell, noe som gir muligheter for utendørsaktiviteter som camping, fisking, kajakkpadling og fjellklatring. Den berømte Oslofjorden er også et supert sted for seiling, vindsurfing og annen vannsport. Og for de som elsker en utfordring; like utenfor byen ligger Tryvann skisenter, som tilbyr noen av de beste ski – og snowboardopplevelsene i Skandinavia.

Hvis du er på besøk i løpet av vinteren, vil du sannsynligvis se snø. Og hvis du vil gjøre som de lokale; ta på deg langrennsskiene før snøen rekker å legge seg, og kom deg ut i en av de mange løypene rundt Tryvann.

I løpet av sommeren vil du kunne fange solstråler på en av de mange strendene langs Oslofjorden, hvor du kan svømme, sole deg og slappe av. Huk er en populær strand for både lokale og besøkende, med sin finkornede sandstrand og klare vann. Andre populære strender er på Langøyene og Kalvøya.

Ideer for dårlig vær

Hvis det blir for mye vær, og du verken har riktige klær eller viljestyrke til å klare deg utendørs, finnes det fortsatt mange måter å nyte tiden din i Oslo på. Her er noen ideer.

Kos på kafé

Oslo har en rik og levende kafékultur, med mange steder hvor du kan slappe av med vennene dine, smarttelefonen din, eller bare en god bok. Sjekk ut Bar Boman, en koselig hotellkafé/bar, eller Gustav, for en dæsj 50-talls jazz, mens du bestiller en kaffe eller en cocktail. Haven er også veldig populær, og har en vinterhage som kan nytes året rundt – uansett vær.

Ta en sjanse

Nordmenn liker å spille sjansespill på mobilen eller på PC- en, og lokale gamblingsider er veldig populære. Blant dem er skrapelodd online blant de mest populære mulighetene, men hvis du foretrekker å spille på et virtuelt kortbord, ruletthjul eller spilleautomater, vil du finne mange nettkasinoer å bruke tida på, frem til det dårlige været klarner opp.

Museum og gallerier

Oslo er hjem for mange fantastiske museum og gallerier, fulle av fascinerende kunstgjenstander og samtidskunst. Sjekk ut Naturhistorisk museum for dinosaurskjeletter og utstillinger om geologi, zoologi og klimaendringer. Vikingtidsmuseet er også noe man må se – det har båter fra 800-tallet på utstilling, i tillegg til mange andre gjenstander fra Norges vikingtid. Akkurat nå er museet under ombygging for å preservere båtene best mulig, og det vil først åpne igjen i 2026.

Kunst

For de kunstlystne anbefales Kunstnernes Hus. Dette er et kunstnerdrevet galleri, fullt av samtidskunst, huset i en praktfull arkitektonisk bygning. Det er gratis for studenter og kunstnere, og tilbyr også omvisninger, filmvisninger, foredrag og annet. Edvard Munch, kunstneren bak verket «Skrik», er Norges mest kjente kunstner, og han har et eget museum dedikert til sitt liv og virke – det heter rett og slett Munch.

The Well

Hvis du vil gjøre som de innfødte, kan du prøve Skandinavias største badehus, med 11 basseng og 15 saunaer, inkludert flere tradisjonelle badealternativer fra rundt om i verden – onsen, hammam og ghassoul, for å nevne tre. Her vil du også finne et avslapningsrom, utendørsbasseng, sauna, boblebad og fossefall, i tillegg til en restaurant og flere barer. Velværebehandlinger er tilgjengelige i den utvidede spaavdelingen.

Gøye greier

Det er masse andre morsomme ting å gjøre i Oslo når været ikke er på topp. Oslo Camping er en bar og klubb med en 18-hulls minigolfbane på innsiden, og DJ’er spiller i helgene. Oslo Bar & Bowling er et bowlingsenter med 12 baner, biljardbord, dart og en fullt utstyrt bar. Venner kan slå hodene sine sammen i Perfect Escape, og bruke kreativitet for å løse gåter og problemer for å komme seg ut av et Escape Room! For fartsdjevlene er Harald Huysman Karting en innendørs bane for voksne og barn fra 12 år og oppover.

Det er masse å gjøre i Oslo, både for modige eventyrere, og for mer rolig anlagte typer. Uansett vær, er Oslo et fantastisk og fascinerende reisemål, og selv om det å holde seg innendørs noen ganger er akkurat det man trenger (eller rett og slett må), forventer vi at du kommer til å gjøre det minimalt når du besøker denne byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.