Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

Hovedstaden byr på et bredt spekter av sportslig underholdning

footballers
Credit: Pxhere

Norges klart største by har et utvalg av sport og underholdning som er verdig hovedstaden. Enten du vil se live sport midt i byen eller i de mange bydelen rundt omkring i hovedstaden, finnes det mye man kan la seg underholde av.

Norges mest ærverdige travbane

Det er på Bjerke Travbane vi finner det som var en av landets første travbaner. Helt siden åpningen i 1928 har denne tradisjonsrike travbanen tilbudt spennende trav for hovedstadens beboere. Bjerke var også den første travbanen som ga tilskuere muligheten til å spille pengespill på trav, takket være en lovendring som kom året etter at travbanen ble åpnet.

Det finnes mange regelmessige travarrangementer på Bjerke, både i helgene og i løpet av uken. Hvis du ønsker å ta turen for å se Norges beste trav, bør du sjekke kalendere for å se om det er noen trav oppsatt når du har tenkt å reise dit.

Landskamper på Ullevål

I bydelen Ullevål finner vi Ullevål Stadion – hjemmebanen til Norges fotballandslag. Tidligere var det også hjemmebanen til fotballklubben Vålerenga, men de har nå flyttet inn på sin egen stadion i stedet. På Ullevål har du sjansen til å se Norges beste fotballspillere i aksjon mot internasjonal motstand.

Det er imidlertid kun noen kamper som spilles i året, og avhengig av motstand, kan det være man må være tidlig ute med å kjøpe billetter. Nå som Ståle Solbakken nylig har tatt over stafettpinnen etter Lars Lagerbäck, og Norge kan skilte med svært talentfulle spillere som Erling Haaland, Martin Ødegaard og Sander Berge, for å nevne noen, kan det bli svært spennende å følge landslaget på Ullevål!

For å gjøre kampen enda mer spennende kan man selvsagt sette noen oddsspill. Bookmakere som for eksempel ComeOn tilbyr spill på kampvinnere, antall mål og spesialspill slik som scoring av Haaland. På den måten blir det ekstra moro å juble når Haaland dundrer inn en praktscoring etter en nydelig assist fra Martin Ødegaard!

Ikke interessert i fotballens øverste nivå? Ta turen til sjarmerende Lyn

Hvis du heller ønsker å ta turen for å oppleve en av Norges mest tradisjonsrike klubber, kan du ta turen til Lyn. Den tidligere toppklubben gikk konkurs i 2021 og måtte starte nedenfra i ligasystemet igjen etter å ha blitt degradert. Lyn har fortsatt en herlig stemning på kampene sine, som selv klubber i Eliteserien kan misunne. Her møter du noen av landets mest trofaste og engasjerte tilskuere, samtidig som du kan kjøpe vafler og pølser i kiosken.

Se live sport på byens mange sportspuber

Hvis du ønsker å se utenlandsk sport mens du oppholder deg i hovedstaden, er det svært populært å dra på pub for å se kamper og arrangementer sammen med andre likesinnede. Her møtes det sportsinteresserte folk hver helg, enten det er for å se engelsk fotball, UFC, eller andre populære sportsbegivenheter fra det store utland.

Det finnes sportspuber i alle bydeler, men noen av de mest populære er Bohemen og The Scotsman. Uansett om du havner på en stor eller liten pub, kan du se frem til herlig stemning og god drikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published.