Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

Reise til Oslo i 2024: Ting å tenke på

Oslo tram
Credit: Pixabay/stromsholm

Norge blir stadig mer populært som turistdestinasjon, men landet skiller seg litt ut fra mange andre destinasjoner. Derfor kan det være lurt å planlegge reisen til Oslo i 2024 nøye. For å hjelpe deg på veien, har vi laget en oversikt over noen viktige ting å tenke på før du pakker kofferten og setter kursen mot Oslo.

Selv om Norge er et enkelt land å reise rundt i, har økt fokus på bærekraftig turisme satt sitt preg på bransjen. Videre er det viktig å tenke på sikkerhet, selv når man reiser til et så trygt land som Norge. Med det sagt, la oss ta en nærmere titt på hvordan du kan få mest mulig ut av turen din til Oslo.

Ting å tenke på før du reiser til Oslo

Oslo er en fantastisk blanding av sjø, fjell, mark, og storby, med aktiviteter for enhver smak. Det gjelder imidlertid å vite hvordan man får mest mulig ut av turen. Her er noen tips før du setter kurs mot Oslo, gjeldende uansett om du kommer fra en annen by i Norge eller fra utlandet.

Reis kollektivt

Oslo har et utmerket kollektivtilbud og du kan finne billetter med gyldighet fra 60 minutter til 30 dager. Gjør deg kjent med sonene i og rundt Oslo, slik at du vet hvor langt du kommer deg. Samme billetten fungerer på buss, t-bane, trikk og båter innad i hver sone. Dette gjør det enkelt å hoppe på det som dukker opp først - og komme seg rundt i byen. Trikken kan være et utmerket alternativ for deg som vil se byen mens du beveger deg rundt.

Ikke kast bort tid på kontanter

I Oslo er det sjelden nødvendig å bruke kontanter. Kort, Vipps, og tæpping aksepteres overalt. Selv mindre gateselgere og markeder tar mobilbetaling, så du kan trygt la kontantene ligge hjemme. Sørg bare for å ha tilstrekkelig med strøm på mobilen, eller ha et kort klar for betaling.

Ha en regnjakke tilgjengelig

Selv om været i Oslo generelt er stabilt, kan det raskt endre seg. Det anbefales derfor å ha en lett regnjakke i sekken. Dette er spesielt viktig om du planlegger å utforske friluftsområder som Nordmarka, hvor man ikke like lett kan søke ly på nærmeste café ved spontane regnbyger.

Tenk sikkerhet

Når man beveger seg rundt i en by som Oslo er det fort gjort å glemme at man er i en storby. Du bør fortsatt ta hensyn til egen sikkerhet, både fysisk og digitalt. Det er regnet som trygt å bevege seg rundt i Oslo på kveldstid, men det er ikke alle områder man trenger å oppsøke. Videre bør man ta i bruk en VPN dersom man skal benytte seg av offentlige nettverk - VPN - hva er det?

En VPN er et enkelt tiltak som kan beskytte dine digitale data. Den oppretter en kryptert tunnel mellom enheten din og sidene du besøker på nett. På denne måten blir det vanskeligere for hackere å spore enheten din, noe som er særdeles viktig på offentlige Wi-Fi.

Unngå taxi om mulig

I Norge har det blitt svært kostbart å reise med drosje, noe som også gjelder i Oslo. Mange opplever en startpris på over 200 kroner i storbyen, og det er oftest ikke nødvendig. Kollektivtilbudet i Oslo dekker hele byen, så du kan fint ta buss, t-bane eller trikk til de aller fleste steder.

Dette gjelder spesielt til og fra Oslo Gardermoen. En drosjetur fra sentrum til flyplassen kan koste opp mot 1500 - 2000 kroner, mens en billett til toget koster rundt 100 kroner. Flytoget tar 20 minutter fra Oslo S, så det er ingen grunn til å kaste bort penger på en kostbar drosjetur. Om du ønsker å benytte deg av en drosje, så pass på at du ber om fastpris på forhånd så du slipper unødvendige priser.

Leave a Reply

Your email address will not be published.