Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

Se EM på storskjerm i Oslo

football
Credit: Pxhere

Fotball-EM er et av sommerens store høydepunkt for alle sportsinteresserte i Norge, og selv om landets egne helter ikke klarte å kvalifisere seg, kommer mange til å sitte benket foran TV-skjermen for å se de store nasjonene konkurrere om det gjeve trofeet. Fotballfesten varer fra 11. juni til 11. juli, og nordmenn må forberede seg påå se alle nabolandene delta i mesterskapet som spilles i et unikt format med kamper i vertskapsbyer over hele Europa. I dette EM har nemlig både Danmark, Sverige og til og med Finland klart å gjøre det Norge ikke klarte, nemlig å kvalifisere seg.

For Oslo-borgere er det tradisjon for å samles å se fotball ute på storskjerm hvis været spiller på lag. I mange av de siste EM- og VM-mesterskapene har vennegjenger, kollegaer og andre grupper samlet seg utendørs for å se fotball på storskjermer i parker eller utendørspuber.

Alltid god stemning på Kontraskjæret

Kontraskjæret er en av Oslos mange parker som blir ekstra populær under store fotballmesterskap. Parken ligger rett ved Akershus festning i hovedstaden, og har i flere år blitt brukt som et samlingspunkt der man kan se fotball på storskjerm, samt kjøpe mat og drikke. Arrangørene setter opp mange bord som gjør at man kan ha det svært trivelig der.

Samtidig har det vært tradisjon for at TV2 sender sine live studiosendinger direkte fra Kontraskjæret der de har satt opp egne studioer. Det har sørger for at man virkelig får en stor mesterskapsboble i parken, og TV-seere har ved flere anledninger kunne sett hvor flott det er å se fotball i parken for de som er der.

Mesterskapet går på riksdekkende TV

Som seg hør og bør ved store sportsarrangementer, er det de to største riksdekkende kringkasterne i NRK og TV2 som har rettighetene til å vise mesterskapet. Hvis du ikke har anledning til å se mesterskapet utendørs, er det dermed enkelt å sitte hjemme å følge med på moroa. Da kan du i tillegg se fra komforten av eget hjem, lage noe god snacks samtidig som du følger kampene, samt underholde deg med  online casino-spilling i pausene eller mellom kampene. Hvis man ser fotball med vennegjengen blir det selvsagt enda morsommere, og mange velger ogsåå ha noen interne konkurranser slik som fantasy-spill, eller tippekonkurranser der man tipper hvilke lag som går videre fra gruppene og vinner mesterskapet.

Fantasy-spill har blitt svært populært for ligaer som blant annet Premier League og den norske Eliteserien, og nå kan man også delta i egne Fantasy-spill som dette europamesterskapet i fotball. Man kan bli med i globale ligaer og samtidig lage egne ligaer med venner og bekjente. Dette kommer utvilsomt til å sørge for at mesterskapene blir enda morsommere å følge.

England er blant favorittene

Mange nordmenn har et tett forhold til engelsk fotball, og i år er Englands landslag blant de største favorittene til å vinne EM-trofeet. Laget har fordelen med at finalen går på Wembley Stadium i London, så det blir nok mange Oslo-borgere som velger å heie på England ettersom vårt eget landslag ikke er med.

Leave a Reply

Your email address will not be published.