Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

Nordmenn elsker fotball

Footballers
Credit: MaxPixels

Nordmenn elsker fotball – det er det ingen tvil om. Sammen med ski er fotball den nasjonale folkesporten. De fleste har spilt fotball i barndommen, og selv om mange slutter å spille i tenårene, forblir fotballen en del av livet. Det å være tilhenger av det lokale laget sitt har sterke tradisjoner i Norge, og mange støtter både sitt lokale bydelslag, samt byens beste lag som konkurrerer i landets øverste divisjoner

Mange nordmenn heier på utenlandske lag

Et annet fenomen er at mange nordmenn også heier på lag fra andre land. Mange har egne favorittlag i England, Spania, Tyskland og Italia, i tillegg til sine lokale favorittlag. Det gir fotballfans en mulighet til å følge med på de store ligaene med ekstra spenning. Det er ingen regler som tilsier at man kun kan heie på laget fra byen man er født. Når europeisk fotball ble kringkastet til norske fjernsyn for første gang for mange år siden, var det mange som lot seg sjarmere av enkeltspillere eller lag. Og på den måten ble nye tilhengere skapt – selv om det er lange distanser mellom tilhengeren og laget. Den klassiske Tippekampen var starten på det som skulle bli enormt stort. Hvis vi spoler frem til dagens situasjon finnes det nesten ubegrensede muligheter for de som ønsker å følge med på utenlandsk fotball. Det finnes mange kanaler som sender tysk, engelsk, fransk, italiensk, amerikansk, belgisk, nederlandsk, dansk og svensk fotball – bare for å nevne noen av de muligheten som finnes. I tillegg så har internett gitt ekstremt mange muligheter for å streame kamper på nett.

Den tyske fotballen ruller endelig igjen

Etter mange måneders pause i de store europeiske ligaene – samt vår egen Eliteserie her hjemme – er fotballen endelig kommet i gang igjen i Tyskland. Tyskerne ble de første av de store ligaene som gjorde klart for avspark i den nasjonale toppligaen, og selv om kampene  går uten tilskuere på stadion, er det svært mange som ser kampene fra alle verdenshjørner. Med vår egen Erling Braut Haaland som et av de største samtaleemnene i hele fotballverdenen, er det perfekt å følge med på Bundesliga for fotballhungrige nordmenn. I tillegg kan man få med seg Bundesliga-veteranen Per Ciljan Skjelbreds siste kamper for Hertha Berlin, før trønderen vender nesen hjemover. Han har nemlig signert kontrakt med klubben der det hele startet – nemlig Rosenborg. Dermed blir han snart å se på norske Eliteserien-stadioner.

Den norske fotballen følger etter

Snart er det også klart for at den hjemlige toppligaen vår starter igjen, selv om det også blir uten tilskuere på stadion i første omgang. Det er enda usikkert hvor lang tid det vil ta før tribunene fylles opp av ivrige tilhengere igjen, men enn så lenge må vi være fornøyde med å få følge fotballen fra TV-skjermen. Det vil uansett glede både store og små at de endelig kan se favorittlaget sitt på TV igjen, og fotballen blir forhåpentligvis like god som den ellers ville ha vært – selv om det skjer uten tilskuere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.