Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Entertainment

De største idrettsfestene i Oslo – disse må du få med deg  

ski jumping
Credit: Pxfuel

Oslo er en unik storby og hovedstad, ikke minst når det gjelder nærheten til forskjellige naturopplevelser, idrett og arrangementer. Hvis du elsker sport, og vil få med deg noen spennende idrettsarrangementer i hovedstaden, har du mye å velge mellom. Skifest i Holmenkollen er en selvfølge, sammen med fotball på Ullevål eller Intility Arena. Dessuten kan du selvfølgelig også delta selv – både Sentrumsløpet og Oslo maraton er skikkelige idrettsfester. 

Kollenfest, verdenscuprenn, Raw Air – snø og ski i Oslo 

Nærheten til Marka og Holmenkollen preger Oslo når det gjelder skiidrett. Dessuten er svært lange skiløyper bare en kort trikke- eller togtur unna, og selv om sommeren er det nært til anlegget SNØ. Når det gjelder store publikumsarrangementer, er det vanskelig å matche Holmenkollen: 

  • Den store folkefesten rundt femmila i Holmenkollen må oppleves. I 2019, som var forrige gang arrangementet gikk som normalt, var omtrent 25 000 mennesker på plass. 

  • Andre verdenscuprenn i Holmenkollen trekker selvfølgelig også mange tilskuere, sammen med arrangementer med hopp som Raw Air. 

  • Noen vil kanskje også mene at det å gå på ski med utgangspunkt fra Sognsvann er å regne som en liten skifest i miniatyr. Drar du dit i en helg med fine forhold er du definitivt ikke alene. 

Fotball – Vålerenga eller landskamper? 

Det norske landslaget har ikke utmerket seg i det siste, så det kan være greit å heller velge en av kampene i Eliteserien. Vålerenga er selvfølgelig de lokale heltene, og de spiller på Intility Arena rett utenfor sentrum. Hvis du ser etter et sted å legge inn et spill på kampen, er det godt å vite at du kan finne omtaler for Rizk Casino– og der finnes det mange oddsmuligheter på kampene til Vålerenga. I Eliteserien 2021 landet Vålerenga til slutt på en 7. plass, men det var ikke mange poeng forskjell mellom lagene på 4. til 7. plass. 

Norges herrelandslag i fotball spiller hjemmekampene sine på Ullevål Stadion, som bare er en kort trikketur unna sentrum. Selv om landslagets resultater er middels, har Norge noen gode spillere. Den 29. mars 2022 fikk tilskuerne på Ullevål med seg mange norske scoringer i kampen mot Armenia som sluttet 9 - 0 til Norge. 

Løp, renn og ritt i og rundt Oslo 

For noen er det ikke nok å være passiv tilskuer, og da finnes det flust av arrangementer for ivrige mosjonister som bor i eller besøker Oslo. Sentrumsløpet og Oslo maraton er de to største når det gjelder løp, men du kan også velge mellom en rekke motbakkeløp, ultraløp og stafetter. Blant stafettene er det selvfølgelig Holmenkollstafetten som utmerker seg, praktisk talt alle store bedrifter i Oslo-området stiller med lag. 

Det største skirennet i området er faktisk også knyttet til Holmenkollen, det dreier seg nemlig om Holmenkollmarsjen. Start og mål er i Holmenkollen, og du kan velge mellom 18 eller 26 km. Underveis får du med deg både Ullevålseter, Tryvann og Kikut. En flott opplevelse, som igjen bare er en kort trikketur unna Oslo sentrum. 

I tillegg til disse store arrangementene, kan Oslo selvfølgelig by på en mengde ishockeykamper, håndballkamper og alt annet du kan ønske deg når det gjelder sport og idrett. Veien er aldri lang til verken arenaer eller friområder, og du kan oppleve mye i løpet av kort tid. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.