Travel Reservation Hotline

Call and Book Your Hotel Now!

Domestic Toll-Free for US and Canada: 1-800-997-1438

Worldwide: +1-817-983-0682

Must Do Activities

Nyt sommeren på Oslos nye bystrand

summer in Oslo
Credit: Unsplash

Sommeren har slått ut i full blomst, og i hovedstaden nyter soltørste Oslo-borgere de solsjansene som sommeren nå tilbyr. Oslo er en by som inviterer til sosialt samvær i bystrøkene om sommeren, enten man vil sette seg ned i en av byens mange parker, nyte kald drikke på noen av byens mange utendørs caféer og barer, eller andre sommerslige aktiviteter.

Nå har det også dukket opp en helt ny mulighet for Oslo-folk som ønsker å tilbringe sommerens varme dager utendørs.

Operastranden

I juli åpnet nemlig Operastranden, en kjempeflott bystrand i Bjørvika i Oslo. Åpningen av stranden ble gjort på staslig vis, med taler, musikk, god stemning og selvsagt strandliv med bading. Stranden er 100 meter lang, noe som gir god plass til byfolk som ønsker å oppleve stranden uten å forlate bysentrum. Selve sanden som er brukt for å skape bystranda er hentet fra Selvik, og er en type sand som har ligget der siden forrige istid.

Over strandkanten ligger det en annen type sand igjen, som er hentet fra Hønefoss. Totalt er det rundt 1700 tonn sand som er hentet fra et sandtak. Arbeidet med å skape stranden begynte i januar i år, og det tok dermed cirka 6 måneder å fullføre stranda. For å hindre at stranden glir ut igjen i havet som følge av vær, vind, tidevann og bølger, har utviklerne bygget en molo for å beskytte den.

En av sommerens mange trender

Operastranden kommer garantert til å bli en av de største trendene i hovedstaden denne sommeren, og mange kommer til åønske å oppleve Oslos nye praktstrand. Nå trenger dermed ikke Oslo-folk å reise utenbys eller utenlands for å få muligheten til å kjenne sand mellom tærne, eller ligge å sole seg på en sandstrand. Stranden føyer seg inn i rekken av flere trender som ligger an til å bli svært populære i Oslo denne sommeren.

Kryptovaluta er en annen trend som har vært svært mye omtalt i både blant vanlige folk som ser etter nye investeringsmuligheter og i finanssektoren der investorer alltid er på utkikk etter de heteste markedene å investere i. Bitcoin har fått mest oppmerksomhet i media, men dogecoin kurs -nivået er noe ekspertene følger enda mer nøye på. Den unike kryptovalutaen med en Shiba Inui-hund som den ikoniske logoen, har fått store tilhengerskarer verden over, og mange fokuserer på denne kryptovalutaen fremfor de mer kjente navnene. Store navn som Elon Musk har også viet mye oppmerksomhet til dogecoin.

Sommeren er også tid for sosiale medier, og TikTok ligger an til å bli en av sommerens mest populære apper blant unge Oslo-borgere. Den kinesiske appen lar brukere lage korte videosnutter som deles med følgere verden over. Appen har vokst enormt i popularitet i Norge det siste året, og mange legger mye iver og kreativitet til verks for å lage de kuleste TikTok-videoene i vennegjengen, for å se hvem som klarer å oppnå flest mulig likes på videoene sine. Ikke se bort fra at mange nye TikTok-videoer spilles inn på Oslos flotte nye bystrand denne sommeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.